Tag Archives: kenapa nak beli silver

silver10tahun131011

Ayuh, kita ubah hidup kita dengan maksimumkan potensi silver.

Pelaburan silver mampu memberikan pulangan yang lumayan. Ini kerana peratus kenaikan harga silver tahun 2010 sahaja adalah 80 peratus. Sejak 5 tahun lepas pula harga silver secara purata meningkat purata 88.7% Ini adalah kenaikan yang amat besar dan mampu membuat pelabur silver tersenyum lebar.

Sumber: http://silverprice.org/silver-price-history.html

Saya mempunyai sebab tersendiri yang kukuh untuk mengatakan bahawa pelaburan silver amat menguntungkan. Ketahui sebab-sebabnya seperti di bawah.

Kos Pelaburan Rendah – Memang betul. Harga silver jauh lebih rendah daripada emas. Anda tak perlu keluarkan sehingga beribu ringgit untuk membeli sejongkong silver. Malah, anda boleh gandakan keuntungan pelaburan anda berlipat kali ganda tanpa sebarang tambahan modal. Baca sehingga habis laporan ini kerana saya turut berkongsikan strategi HEBAT itu! 
Risiko Tinggi, Untung pun TINGGI! – Pergerakan Turun Naik Harga Silver adalah amat pantas. Namun begitu, silver sekarang berada di dalam trend menaik yang biasanya boleh berjalan hingga 5 – 10 tahun lagi. Target konservatif untuk harga silver adalah USD200/oz! 6x kali ganda dari harga sekarang!
Silver VS Emas VS ASB – Jika saya diberi pilihan untuk melabur dalam ketiga-tiga bidang pelaburan itu, saya gerenti, saya akan abaikan emas dan ASB. Ini kerana, peratusan kenaikan harga silver adalah 1.6X ganda daripada emas. Manakala, dividen ASB hanya 8-9% sahaja setahun. Mana nak untung macam tu!
Sumber Kurang, Permintaan Tinggi – Satu sumber sahih mengatakan, tiada stok simpanan untuk silver berbanding 1980 sebanyak 3.5 billion oz tetapi, keperluan silver dalam sektor pembuatan sentiasa mendapat sambutan. Sekiranya hal ini berlaku, ini bermaksud permintaan dalam bentuk pelaburan DAN industri ke atas silver akan memuncak. Sekaligus harga silver akan naik berkali-kali ganda.

Tak kira apa pun matlamat anda ….ANDA pasti mahukan wang pelaburan anda untuk..

Simpanan di hari tua – Usia anda makin lanjut. Bukan makin muda. Jadi, untuk menjamin masa tua anda nanti, anda perlu membuat simpanan. Tetapi, disebabkan anda mempunyai hutang. Anda gunakan duit simpanan untuk membayar hutang. Lama-kelamaan, duit simpanan anda semakin susut. Disebabkan duit simpanan anda hampir habis, anda join pula skim cepat kaya. Hasilnya anda muflis!
Beli hartanah – Anda memang perlukan duit untuk beli hartanah. Sekurang-kurangnya, anda harus sediakan RM5,000 untuk bayar deposit hartanah. Walaubagaimanapun, impian anda untuk memiliki hartanah tak kan tercapai. Sebabnya, anda tak ada duit simpanan. Tambah-tambah anda mempunyai banyak hutang. Buat loan untuk beli hartanah? Bermaksud hutang anda semakin bertambah!
Belanja kahwin – Perbelanjaan kahwin sekarang ni makin mahal. Nak memetik bunga di taman, sekurang-kurangnya anda kena siapkan 20K. Barulah anda senang duduk. Kalau tak, jangan mimpi anda dapat kahwin dengan gadis pilihan. Tapi, jika duit anda cukup, anda nak buat majlis kahwin yang gilang gemilang macam artis pun boleh!
Belanja universiti anak-anak nanti – Kita mahukan pendidikan terbaik untuk anak kita. Jika anak-anak anda masih belum sekolah atau bersekolah rendah rendah lagi, anda boleh mencari pelaburan JANGKA PANJANG yang memberi pulangan yang tinggi. Kos pengajian tinggi mungkin meningkat 2-3x kali ganda dari sekarang. Namun begitu, dengan perancangan pelaburan yang baik, anda mungkin tidak perlu mengambil apa-apa pinjaman untuk menghantar mereka belajar di LUAR NEGERI.
So… pastikan anda mula memikirkan, berkira-kira & mula menyimpan silver hari ini yea.

Tip melabur dalam perak/silver

SILVER LAGI HEBAT DARI EMAS? Betul ke? Ramai yang
sedia maklum bahawa pelaburan emas sangat menguntungkan, dan
antara paling selamat. Memang tidak dapat dinafikan.
Memang betul…
Tapi tahukah anda? Bahawa SILVER@perak adalah salah satu
pelaburan logam yang paling untung, selamat tapi murah, selain
daripada emas.
Bagaimanakah dikatakan silver lebih untung daripada emas? Mari
kita baca di bawah:
Kebanyakan pelabur terlampau mengukur kenaikan harga dalam bentuk
matawang. Ramai yang lupa bahawa kenaikan sepatutnya diukur dalam
bentuk peratusan. Cuba tengok graf – graf ni 
Hebat bukan..
Jelas sekali peratusan kenaikan harga perak JAUH meninggalkan
harga emas. Kalau kita letak RM1000 dalam pelaburan emas pada
akhir 2001 kita akan dapat balik lebih kurang RM4923.60 hari ni.
Kalau letak kat perak, anda akan dapat RM7976.60. Jauh lagi
HEBAT!
Jadi, tahu kan kenapa SILVER lebih untung dari emas?
Ada lagi rujukan tambahan …kalau nk download ebook PDF
di URL di bawah:
—>labursilver.com/Ebook1.pdf
Semoga perkongsian diberikan bermanfaat.
perak

Advantages of Silver Over Gold, GRAB it while you can!

Cuba tengok info pergerakan harga emas & perak dalam beberapa hari ni…memanglah tak dinafikan harga turun tapi cuba kita renungkan seketika….bukankah ini masanya untuk kita membeli & mengumpul perak? Trend harga rendah hanya seketika je…

Ni ada some info yg boleh kita kongsi bersama & dibuat pertimbangan….

The advantages of silver over gold as an inflation hedge are numerous and need to be considered:
1.The silver market is much smaller and it doesn’t take as much money to safe ones. Silver has outperformed gold dramatically over the last few years, going from $3 an ounce to over $40 an ounce.
2.Silver is also a very important industrial metal with over 3,000 industrial uses.
3.The government has never seized silver, although they have seized gold. If that worries you (it doesn’t worry me much), you would feel safer with silver rather than gold.
4.The government actually has no stockpile of silver to unload. There is now more gold above ground than silver because of the silver industrial usage.
5.I look upon silver as money. Throughout history more silver has been used more for money than gold. Historically, silver coins became the common denominator for money in more places and more times than gold.
If you can afford to buy gold, be my guest. GOLD is ALWAYS THE BEST INVESTMENT. You JUST doing fine.
Call me 012-3399034 / visit http://www.publicgoldbar.blogspot.com/ & watch the price increase yourselve!