Tag Archives: harga emas rendah

Tips-Tips Emas bila harga turun

Ni nak kongsi sikit …ada sahabat kata tunggu harga turun lagilah baru nak beli tapi cuba fikirkan tips kat bawah ni…

KEPADA :-

Pelabur EMAS
“masa turun inilah kena tambah stok lagi (sebab kalau tunggu lagi…tetiba je harga naik mendadak pulak, macamana?)…..bila naik harga nanti bestnyaa …so cari Aidaq dan agen2 berhampiran….x de duit buat ? Masa nilah fikirkan personal loan….”

Pembeli EMAS
“rasa macam malas dah melabur dalam emas…nak melabur dlm tempat/bakul lain pulak…..jual emas anda pada Aidaq & agen2 berhampiran”

Peniaga Emas“baik aku tambah stok untuk diri sendiri……..peduli apa harga naik ke turun….jangka masa panjang pun emas naik harga jugak…kan kan kan??”

Ragu-Ragu dengan EMAS
“buat don’t no je la……lantak la korang dengan EMAS korang…..aku dah cukup makan…cukup pakai…..duit aku simpan je dalam peti besi banyak2…ada 1 juta……thn depan pun nilai 1 juta jugak………nak pakai ambil la RM100…..RM1000 ke…sikit2 aku ambik sampai abis…..”

Pemerhati Emas….
“aku kena ambil tindakan drastik……kena beli emas banyak2 ini……karang harga naik kepada USD1500….aku terlopong je tgk tokey2 emas makin kaya……… keh keh keh…..”

Bakal Agen
“aku nak isi borang yang kat sebelah dan jadi agen…baik aku sendiri jadi tokey emas…dapat komisen 1.0%….untung buy back….spekulasi harga emas……boleh bagitau kawan2 yang ramai lagi tak tahu pasal pelaburan emas ini….9/10 pendapatan dari perniagaan”

Aidaq“aku sendiri lock emas utk stok peribadi & jualan” beringat untuk diri sendiri dulu…keh keh keh……pay may self dulu….”

So, bak kata nabil….Lu Pikir La sendiri….tanya status kesihatan kewangan masing masing.

tips : perkongsian bersama pokli