Tag Archives: emas fizikal

peluang_keemasan_menjadi_agen

Jom join Public gold & mula jana pasif income secara berterusan!

Bila lama tak post, ramai pulak yang bertanya macamana nak jadi agen Public Gold ni… so saya kongsikan sekali lg info tu yea & buatlah keputusan yang bijak sebab selain dari kita membuat pelaburan & penambahan aset dlm bentuk emas, kita pun boleh dapat komisyen bila mula menjual kpd saudara mara atau rakan2 kita.



  Nak share bisness emas ni tak susah mana pun… sebab semua orang tahu emas…kalau tak tahu banyak pun at least sikit pasti ada niat nak simpan emas sebab harga emas sentiasa meningkat & kenaikannya melebihi 30% tapi kalau simpan wang kertas kat ASB pun baru dapat 8.75% je… fikir-fikirkanlah….

Alhamdullilah… rezeki kepada sesiapa yang mengikuti blog ini…Promosi Menjadi Agen Public gold datang lagi! hanya bermodalkan RM20,000 sahaja anda boleh menjadi agen Public Gold & menikmati pembelian emas pada harga yg menguntungkan! Maklumlah harga sekarang sedang dalam trend menaik, siapa yang cepat beli, cepat le dapat untung!
Sebelum ini, kos untuk menjadi agen adalah sekitar RM40,000 (tetapi kalau sesiapa yang masih ingin tentang artikel En Syukor pada 4 November 2008, Public Gold telah menawarkan peluang kepada individu, syarikat dan koperasi untuk menjadi agen mereka dengan modal permulaan sekitar RM250,000. Jadi ia sedikit sebanyak menjadi halangan kepada mereka yang berminat menjadi menceburi business emas walaupun ianya adalah perniagaan yang menguntungkan.)
Sekarang dengan hanya RM20,000, anda berpeluang menjadi tokey emas Public Gold. Ini adalah satu peluang yang menarik kerana anda boleh menjual produk-produk Public Gold dan mendapatkan keuntungan.

Sebagai agen Public Gold anda boleh menjual produk-produk Public Gold seperti:
1. Jongkong Emas Public Gold
2. Dinar Emas Public Dinar
3. Jongkong Perak Public Silver
4. Barang kemas Public Jewellery
Antara kelebihan menjadi agen Public Gold:-
1. Anda akan mendapat komisyen jualan 1.0% daripada nilai jualan produk Public Gold.
2. Selain itu, anda juga boleh mendapat keuntungan belian balik produk antara 5% dan 6%.
3. Training percuma tentang teknik-teknik marketing dan teknik-teknik manipulasi emas fizikal (contohnya Ar-Rahnu) bagi menambahkan keuntungan.
4. Marketing tools yang menarik
Dengan kata lain:

1. Beli emas untuk pelaburan (simpanan) = untung2. Beli emas untuk untuk pelaburan + berniaga = untung banyak3. Beli emas untuk pelaburan + berniaga + teknik-teknik manipulasi emas = untung maksima.


Saya berminat. Apakah langkah yang saya perlu ambil?

Jika anda berminat, maka anda boleh mengambil langkah-langkah berikut:

1. Hubungi 012-3399034 & Isikan borang agen. (Klik saja disini untuk Borang Agen)
Pastikan ruangan introducer adalah Aidaq Services & Traders [A0215] (anda akan menjadi business partner saya & mendapat tunjukajar dari Sifu Syukor)
2. Buat belian 20k ( samada Jongkong, Dinar, perak atau jewellery) Anda bebas membuat pilihan. Anda boleh campur antara gold bar, dinar, barang kemas dan jongkong perak asalkan nilai keseluruhan RM20k keatas.
3. Buat bayaran kepada Public Gold. Hubungi mereka jika anda masalah

Nombor telefon office Public Gold Sunway, KL = 03-5634 8999
Nombor telefon office Public Gold Penang = 04-6449999
Nombor telefon office Public Gold Kota Bharu = 09-7462 999
Nombor telefon office Public Gold Ipoh = 05-242 8999

(p/s: jgn lupa hantarkan borang agen & slip bank original semasa mengambil stok emas anda)

4. Datang sesi training untuk agen.

5. Selesai.

 Nak bantuan? sms saya di talian 012-3399034

Kesimpulan:

1. Jangan lepaskan peluang ini. Jadikan emas sebagai business sampingan anda & mula jana income pasif.

2. Dengan membuat business emas, anda akan menjana pendapatan melalui kaedah melabur + berniaga.

3. Dengan menghadiri training dan mempelajari teknik-teknik pemasaran dan manipulasi emas, anda mampu membuat keuntungan yang lebih.

Selamat menjadi tokey emas!


Nak Ilmu tentang emas? Nie Jadual seminar Jan 2011.

Bagi mereka yang berminat untuk mengetahui rahsia pelaburan + perniagaan emas, anda perlu hadir ke seminar ini & bagi yang terlepas seminar bulan Disember 2010,jangan terlepas lagi seminar tentang emas nie….

Tujuan seminar ni adalah untuk menjadikan kita celik emas. Bila dah celik emas barulah boleh belajar cara buat duit banyak dengan emas!

14/1/2011 8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Penang Public Gold Bishop Street Branch No.84, Lebuh Bishop,
10200 Penang, Malaysia.
Rabu
.
12/1/2011 8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Kedah (SP) Public Gold Office
Sungai Petani
86B, First Floor
Jalan Pengkalan,
08000 Sungai Petani
Khamis
.
13/1/2011 8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold. Ipoh Public Gold Office (Ipoh, Perak)
No. 45, 45A & 45B,
Jalan Yang Kalsom, 30250 Ipoh, Perak
Ahad 16/1/2011 8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold. Seremban Hotel Seri Malaysia
Jalan Sungai Ujong
70200 Seremban,

Rabu 19/1/2011 8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Kelantan Public Gold Kelantan Branch,
Tingkat 1, Lot 257
Jalan Kebun Sultan
Kota Bharu (sebelah Public Bank)
Khamis
.
20/1/2011 8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Kuala Terengganu Ming Star Hotel,
Jalan Sultan Zainal Abidin
Kuala Terengganu
Jumaat 21/1/2011

Kuantan 8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold.
Pahang Hotel Seri Malaysia
Jalan Teluk Sisek
25000 Kuantan

Sabtu 22/1/2011
2 sesi (pilih salah satu sahaja) i. 12 tgh – 2.00 ptg ii. 8.30PM – 10.30 PM Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold. Bandar Sunway Public Gold Office
42A, Jalan PJS 8/6 (tingkat 3),
Mentari Business Park,
Bandar Sunway,

Bagaimana cara utk hadir ke seminar ini?

First sekali, seminar ini adalah PERCUMA. Tetapi sebelum datang kena register tempat terlebih dahulu.

Untuk hadir, anda perlu sms ke h/p kak Aida : 012-3399034 butiran-butiran berikut

1. Nama penuh
2. Email
3. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda

Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samada masih ada kekosongan tempat atau tidak maklumlah sekarang dah semakin ramai yang dah ada asas tentang rahsia kekayaan melalui emas…

nymex-market-493x312

Hari-hari yang kita lalui tak selalunya senang…tapi kalau kena dengan gayanya, susah macam mana pun pasti ada jalan keluar terutama jika kita bersedia dengan ‘passive income strategy’.

Contohnya semalam harga emas telah naik mendadak sebanyak 17 USD/Oz (menjadi USD 1249) sepanjang urusniaga pasaran NYMEX (New York Mercantile Exchange) maka cerialah para pelabur emas semalam tengok harga emas naik dgn banyak!

Bagaimana menjana keuntungan dengan pelaburan emas?

Siapkan minda anda terlebih dahulu, sebagai pelabur emas anda perlu memahami perkara-perkara dibawah:

1. Emas adalah pelaburan jangka masa sederhana dan panjang. Ia memang akan menguntungkan pelabur. Tempoh masa untuk pelaburan emas disarankan sekurang-kurangnya 1 tahun ke atas. Kesabaran penting kerana ia melibatkan proses menunggu harga emas naik dan turun.

2. Di dalam pelaburan emas, anda perlu menggunakan konsep mulakan sekarang.Beli emas dulu kemudian tunggu (buy first then wait), bukannya tunggu masa yang sesuai untuk bermula.

3. Sebagai komoditi, harga emas sentiasa ada turun naiknya tetapi di dalam jangka masa panjang harganya akan meningkat naik.

4. Pelaburan emas tidak menjamin pendapatan tetap setiap bulan. Jika anda mahu menjana pendapatan setiap bulan maka pelaburan emas bukanlah jawapannya. Jawapannya ialah perniagaan emas.

Ya! Anda kena melabur sambil berniaga emas tetapi bukan bukanlah dengan cara menyertai skim-skim pelaburan emas yang menawarkan pulangan lumayan jika anda pelabur emas dengan syarikat mereka (contohnya memberikan pulangan tetap 2%-3% sebulan). Ini kerana risikonya adalah tinggi. Sudah banyak syarikat yang menawarkan pelaburan emas telah diserbu oleh Bank Negara Malaysia atau cabut lari.

6. Semakin banyak ilmu yang anda perolehi maka menjana pendapatan dengan emas akan menjadi lebih mudah. Justeru anda perlu rajin membaca laman-laman web yang berkenaan emas. Contohnya ialah:

i. Kitco (http://www.kitco.com/)
ii. The Bullion Desk (http://www.thebulliondesk.com/)
iii. Goldsilver.com (http://www.goldsilver.com/)
iv. Mineweb (http://www.mineweb.com/)
v. Casey Research (http://www.caseyresearch.com/)
vii. Bullionvault Gold News (http://goldnews.bullionvault.com/)
viii. World Gold Council (http://www.gold.org/)

Jadi, kalau anda dah bersedia untuk mengaut keuntungan dari peniagaan emas ini, kita mulakan dengan pelan tindakan. Untuk pengetahuan anda pelaburan emas yang baik memerlukan strategi dan pelan tindakan yang baik.

Inilah dia pelan tindakan anda.
Terdapat 3 pelan tindakan yang perlu anda ambil:

1.Tindakan pertama: mulakan sekarang! Beli emas dulu kemudian baru tunggu (buy gold first then wait), bukannya tunggu masa yang sesuai untuk bermula.
2.Tindakan kedua: Beli emas secara konsisten.
3.Tindakan ketiga: –untuk untung lebih buat tindakan manipulasi emas dgn teknik Ar Rahnu

Tindakan pertama: Beli emas dahulu, kemudian baru tunggu.

Tindakan pertama adalah MULAKAN SEKARANG! Anda perlu membeli emas dahulu kemudian barulah tunggu harganya naik. Ramai orang yang baru hendak bermula akan terasa teragak-agak untuk membeli emas mereka untuk kali pertama. Keadaan ini biasanya berlaku apabila harga emas sedang tinggi. Mereka takut selepas membuat pembelian tiba-tiba harga emas jatuh dan mereka akan rugi. Mentaliti ini perlu dielakkan sama sekali.

Ramai yang teragak-agak untuk memulakan pelaburan emas walaupun tahu ianya sangat menguntungkan dan emas memang naik harga di dalam jangkamasa panjang. Mereka merasakan harga emas “mahal”.

Ya memang betul emas memang mahal. Ia akan menjadi lebih mahal.

Bagaimana kaedah pemurataan kos menguntungkan pelabur emas di dalam jangkamasa panjang.

Untuk memudahkan anda melihat keuntungan mengunakan teknik pemurataan kos, saya akan berikan anda satu contoh:
Andaian 1: Anda telah memulakan pelaburan emas daripada tahun 2006 sehingga tahun 2009.

Andaian 2: Anda membeli 1 keping syiling Kijang Emas ½ Oz secara tetap sebanyak 4 kali setahun. Syiling Kijang Emas ini anda beli setiap bulan Januari, Mei, September, Disember.
Anda boleh merujuk sejarah harga Kijang Emas di laman web Bank Negara Malaysia

Daripada jadual diatas, apabila anda mencampurkan keseluruhan harga syiling Kijang Emas daripada tahun 2006 – 2009, jumlahnya ialah RM23,257 dan anda mempunyai 16 keping Kijang Emas. Jadi, kos purata setiap Kijang Emas ialah RM1453 setiap satu.

Pada 1/6/2010 nilai belian balik kijang emas ialah RM2027. Jika anda menjual kesemua 16 keping syiling Kijang Emas maka keuntungan anda ialah: (RM2027 – RM1453) x 16 keping = RM9184.00

Ini adalah keuntungan sebanyak 39.49% !!

Dengan membeli sebiji Kijang Emas secara konsisten, anda akan mendapati bahawa harga purata bagi setiap syiling akan menjadi lebih rendah.

p/s: Bagi memudahkan pengiraan saya andaikan anda hendak jual semua syiling Kijang Emas tersebut.
Tetapi mungkin anda akan menjual 15 keping sahaja kerana Kijang Emas yang dibeli pada 1/12/2009 itu belum untung lagi.

Selamat mengambil tindakan hari ini untuk menikmati passive income di masa depan!

peluang_keemasan_menjadi_agen

Alhamdullilah… rezeki kepada sesiapa yang mengikuti blog ini…Promosi Menjadi Agen Public gold datang lagi! hanya bermodalkan RM20,000 sahaja anda boleh menjadi agen Public Gold & menikmati pembelian emas pada harga yg menguntungkan! Maklumlah harga sekarang sedang dalam trend menaik, siapa yang cepat beli, cepat le dapat untung!
Sebelum ini, kos untuk menjadi agen adalah sekitar RM40,000 (tetapi kalau sesiapa yang masih ingin tentang artikel En Syukor pada 4 November 2008, Public Gold telah menawarkan peluang kepada individu, syarikat dan koperasi untuk menjadi agen mereka dengan modal permulaan sekitar RM250,000. Jadi ia sedikit sebanyak menjadi halangan kepada mereka yang berminat menjadi menceburi business emas walaupun ianya adalah perniagaan yang menguntungkan.)
Sekarang (sehingga 30/10/2010) dengan hanya RM20,000, anda berpeluang menjadi tokey emas Public Gold. Ini adalah satu peluang yang menarik kerana anda boleh menjual produk-produk Public Gold dan mendapatkan keuntungan.
Sebagai agen Public Gold anda boleh menjual produk-produk Public Gold seperti:
1. Jongkong Emas Public Gold
2. Dinar Emas Public Dinar
3. Jongkong Perak Public Silver
4. Barang kemas Public Jewellery
Antara kelebihan menjadi agen Public Gold:-
1. Anda akan mendapat komisyen jualan 1.5% daripada nilai jualan produk Public Gold.
2. Selain itu, anda juga boleh mendapat keuntungan belian balik produk antara 5% dan 6%.
3. Training percuma tentang teknik-teknik marketing dan teknik-teknik manipulasi emas fizikal (contohnya Ar-Rahnu) bagi menambahkan keuntungan.
4. Marketing tools yang menarik

Dengan kata lain:

1. Beli emas untuk pelaburan (simpanan) = untung
2. Beli emas untuk untuk pelaburan + berniaga = untung banyak
3. Beli emas untuk pelaburan + berniaga + teknik-teknik manipulasi emas = untung maksima.

Saya berminat. Apakah langkah yang saya perlu ambil?

Jika anda berminat, maka anda boleh mengambil langkah-langkah berikut:

1. Hubungi 012-3399034 & Isikan borang agen. Pastikan ruangan introducer adalah Aidaq Services & Traders (anda akan menjadi business partner saya & mendapat tunjukajar dari Sifu Syukor)

2. Buat belian 20k ( samada Jongkong, Dinar, perak atau jewellery) Anda bebas membuat pilihan. Anda boleh campur antara gold bar, dinar, barang kemas dan jongkong perak asalkan nilai keseluruhan RM20k keatas.

3. Buat bayaran kepada Public Gold. Hubungi mereka jika anda masalah

Nombor telefon office Public Gold Sunway, KL = 03-5634 8999
Nombor telefon office Public Gold Penang = 04-6449999
Nombor telefon office Public Gold Kota Bharu = 09-7462 999
Nombor telefon office Public Gold Ipoh = 05-242 8999

(p/s: jgn lupa hantarkan borang agen & slip bank original semasa mengambil stok emas anda)

4. Datang sesi training untuk agen.

5. Selesai

Jika anda ingin mendapatkan bantuan, sila sms saya di talian 012-3399034

Kesimpulan:

1. Jangan lepaskan peluang ini. Jadikan emas sebagai business sampingan anda.
2. Dengan membuat business emas, anda akan menjana pendapatan melalui kaedah melabur + berniaga.
3. Dengan menghadiri training dan mempelajari teknik-teknik pemasaran dan manipulasi emas, anda mampu membuat keuntungan yang lebih.

Selamat menjadi tokey emas!

tn_malaysia_book_of_record

Public Gold telah menjadi syarikat pertama di Malaysia yang mencipta rekod “The Malaysian Book of Record”

Mengapa memilih Public Gold sebagai pembekal emas fizikal utk pelaburan masa depan anda?
kerana Public Gold merupakan satu-satunya pengeluar gold bar tempatan pertama mendapat pengiktirafan assayer dari segi ketulenan gold barnya.   
Mengapa pengiktirafan ketulenan emas penting?
Untuk pengetahuan anda, gold bar yang berjenama kesemuanya diiktiraf oleh Certified Assayer.
Assayer adalah orang yang menguji ketulenan logam berharga. Setelah assayer menjalankan ujikaji terhadap logam berkenaan dan berpuas hati dengan ketulenan berkenaan, maka assayer tersebut akan menandatangani sijil pengesahan ketulenan emas berkenaan.
Contohnya gold bar yang terkenal dan berjenama seperti PAMP Suisse akan mempunyai “Assay Certificate“.

Ini adalah contoh gold bar yang disahkan ketulenannya oleh “Certified Assayer”. Dengan adanya “Assay Certificate” maka pembeli boleh merasa yakin dengan kualiti emas yang dibeli.

Antara produk yang dikeluarkan oleh Public Gold ialah :
1. Gold bar Public Gold 20 gram
2. Gold bar Public Gold 50 gram
3. Gold Bar Public Gold 100 gram
4. Dinar Emas 1 Dinar (4.25 gram)
5. Dinar Emas 5 Dinar (21.25 gram)
6. Dinar Emas 10 Dinar (42.5 gram)

Kesimpulannya.

Bagi rakyat Malaysia, ia sedikit sebanyak memberikan keyakinan bahawa gold bar Public gold adalah setanding dengan gold bar terkemuka yang lain seperti PAMP Suisse.