Tag Archives: agen public gold

100g-byk

Tahniah, anda telah membuat keputusan yang BIJAK!

Tahniah to our new team members yang baru menyertai Team AIDAQ @ Public Gold…

If ada kengkawan yang nak membeli EMAS fizikal boleh hubungi/sms mereka :-

En Dzulkurnain @ 013-3427921 (Ulu Klang)

Farid @ 019-2401310 (K.L & Putrajaya)

Norman (Along) @ 019-2747324 (K.L/Selangor)

Shah Din @ 012-3467840 (K.L/Selangor)

Shamsul @ 013-7558210 (K.L/Selangor)

Armiati 016-2114921 (K.L/Cheras/P.Jaya)

Rosdi/NurQurrah 013-3648413 (K.L/Selangor)

Nantikan lebih ramai lagi team AIDAQ@Public Gold untuk membantu anda meningkatkan kekayaan melalui teknik EMAS. eeemmm…by the way anda bila lagi nak join…?

peluang_keemasan_menjadi_agen

Jom join Public gold & mula jana pasif income secara berterusan!

Bila lama tak post, ramai pulak yang bertanya macamana nak jadi agen Public Gold ni… so saya kongsikan sekali lg info tu yea & buatlah keputusan yang bijak sebab selain dari kita membuat pelaburan & penambahan aset dlm bentuk emas, kita pun boleh dapat komisyen bila mula menjual kpd saudara mara atau rakan2 kita.



  Nak share bisness emas ni tak susah mana pun… sebab semua orang tahu emas…kalau tak tahu banyak pun at least sikit pasti ada niat nak simpan emas sebab harga emas sentiasa meningkat & kenaikannya melebihi 30% tapi kalau simpan wang kertas kat ASB pun baru dapat 8.75% je… fikir-fikirkanlah….

Alhamdullilah… rezeki kepada sesiapa yang mengikuti blog ini…Promosi Menjadi Agen Public gold datang lagi! hanya bermodalkan RM20,000 sahaja anda boleh menjadi agen Public Gold & menikmati pembelian emas pada harga yg menguntungkan! Maklumlah harga sekarang sedang dalam trend menaik, siapa yang cepat beli, cepat le dapat untung!
Sebelum ini, kos untuk menjadi agen adalah sekitar RM40,000 (tetapi kalau sesiapa yang masih ingin tentang artikel En Syukor pada 4 November 2008, Public Gold telah menawarkan peluang kepada individu, syarikat dan koperasi untuk menjadi agen mereka dengan modal permulaan sekitar RM250,000. Jadi ia sedikit sebanyak menjadi halangan kepada mereka yang berminat menjadi menceburi business emas walaupun ianya adalah perniagaan yang menguntungkan.)
Sekarang dengan hanya RM20,000, anda berpeluang menjadi tokey emas Public Gold. Ini adalah satu peluang yang menarik kerana anda boleh menjual produk-produk Public Gold dan mendapatkan keuntungan.

Sebagai agen Public Gold anda boleh menjual produk-produk Public Gold seperti:
1. Jongkong Emas Public Gold
2. Dinar Emas Public Dinar
3. Jongkong Perak Public Silver
4. Barang kemas Public Jewellery
Antara kelebihan menjadi agen Public Gold:-
1. Anda akan mendapat komisyen jualan 1.0% daripada nilai jualan produk Public Gold.
2. Selain itu, anda juga boleh mendapat keuntungan belian balik produk antara 5% dan 6%.
3. Training percuma tentang teknik-teknik marketing dan teknik-teknik manipulasi emas fizikal (contohnya Ar-Rahnu) bagi menambahkan keuntungan.
4. Marketing tools yang menarik
Dengan kata lain:

1. Beli emas untuk pelaburan (simpanan) = untung2. Beli emas untuk untuk pelaburan + berniaga = untung banyak3. Beli emas untuk pelaburan + berniaga + teknik-teknik manipulasi emas = untung maksima.


Saya berminat. Apakah langkah yang saya perlu ambil?

Jika anda berminat, maka anda boleh mengambil langkah-langkah berikut:

1. Hubungi 012-3399034 & Isikan borang agen. (Klik saja disini untuk Borang Agen)
Pastikan ruangan introducer adalah Aidaq Services & Traders [A0215] (anda akan menjadi business partner saya & mendapat tunjukajar dari Sifu Syukor)
2. Buat belian 20k ( samada Jongkong, Dinar, perak atau jewellery) Anda bebas membuat pilihan. Anda boleh campur antara gold bar, dinar, barang kemas dan jongkong perak asalkan nilai keseluruhan RM20k keatas.
3. Buat bayaran kepada Public Gold. Hubungi mereka jika anda masalah

Nombor telefon office Public Gold Sunway, KL = 03-5634 8999
Nombor telefon office Public Gold Penang = 04-6449999
Nombor telefon office Public Gold Kota Bharu = 09-7462 999
Nombor telefon office Public Gold Ipoh = 05-242 8999

(p/s: jgn lupa hantarkan borang agen & slip bank original semasa mengambil stok emas anda)

4. Datang sesi training untuk agen.

5. Selesai.

 Nak bantuan? sms saya di talian 012-3399034

Kesimpulan:

1. Jangan lepaskan peluang ini. Jadikan emas sebagai business sampingan anda & mula jana income pasif.

2. Dengan membuat business emas, anda akan menjana pendapatan melalui kaedah melabur + berniaga.

3. Dengan menghadiri training dan mempelajari teknik-teknik pemasaran dan manipulasi emas, anda mampu membuat keuntungan yang lebih.

Selamat menjadi tokey emas!


Invest in Silver or Gold? – Tony Richardson – Financial Sense

Info di bawah ini adalah sebagai panduan; jangan kaitkan dengan Bible pulak ye…
A historical look at silver and gold.

From Genesis 2:11, gold is the first symbol of material wealth mentioned in the Bible, and throughout the Bible gold is referred to 25% more often than silver. It was primarily used to add aesthetic value to items in connection with deity and royalty. And from the Pharaohs of Egypt, to the Aztecs of Mexico, to the California Gold Rush – throughout time and throughout the world – gold has endured as the historic “currency of choice”.

Silver was used in similar ways as gold, but most commonly as a trade currency with a value far less than that of gold. At the height of Ancient Israel’s glory (about 640 BC), it is recorded, “All King Solomon’s goblets were gold, and all the household articles in the Palace of the Forest of Lebanon were pure gold. Nothing was made of silver, because silver was considered of little value in Solomon’s days.” (First Kings 10:21)

Silver is the most plentiful and least expensive of precious metals. In spite of this, from Ancient Turkey, to the Roman Empire, to the Incas of Peru, silver has been esteemed for its gleaming beauty, malleability and resistance to corrosion. Today, demand for silver comes primarily from three sources: industrial & decorative uses, photography, and jewelry & silverware.

Unfortunately, as you probably know, silver gets somewhat of a bad rap on the Street. Back in 2005, when silver was trading at around $7.50 per ounce, I heard an investment manager say, “You can buy an ounce of silver for the price of a tuna sandwich.” And more recently, someone commented, “Silver is gold’s crazy little brother” due to its notoriously volatile price. In silver-investor turnabout, that same ounce of silver now buys three tuna sandwiches – and a large bag of chips! Silver has risen some 360% since 2005. I guess that “crazy little brother” may not be so crazy after all.

As for gold, it has risen roughly 320% over the same period. Both silver and gold prices have gained on central-bank fiat-currency overprinting – namely, the Federal Reserves’ quantitative-easing campaigns.

But when we compare the likelihood of one – silver or gold – appreciating at a faster pace than the other, we must look at the basic law of supply and demand. Consider this:

1.Gold supplies expand at an annual rate of about 2%;
2.Demand grows at an offsetting rate of about 2%;
3.But, world population is growing at 1.13% annually;
4.Gold mining output is declining; and
5.Gold reserves are depleting 6% annually.

In the first quarter of 2010, Russia bought 26.6 metric tonnes of gold; the Philippines bought 9.6 tonnes in 2010; Kazakhstan 3.1 tonnes; India bought 200 tonnes from the IMF in November 2009; and in April 2009, China “admitted” to having added 454 tonnes to its reserves since 2003.

As for silver, according to the World Silver Survey 2010, silver supplies are keeping pace with global demand, and have done so consistently since 2000.

Conclusion: Silver has had a fantastic run over the past five years, but prices are likely to take a hit on signs of an improved economy, especially since there are no supply constraints. Gold prices, on the other hand, are poised to continue an upward trajectory on declining supply and rising demand, even on signs of an improved economy.

In any case, for the time being, central-bank overprinting and government-debt expansion mean both silver and gold investors may well enjoy nice gains over the coming years.

And one more thing regarding the future of gold: Revelation, the last Book of the New Testament, describes the future City of God – about the size of India – as being made of “pure gold”. Imagine that.

Source: http://www.financialsense.com/contributors/tony-richardson/invest-in-silver-or-gold-a-biblical-perspective

peluang_keemasan_menjadi_agen

Nak buat presentation sendiri tapi….

Kalau anda perlukan bahan untuk buat presentation tentang Mengapa Anda Perlu Menyimpan Emas download slide ini & ia pasti  akan membantu anda.
Bagi mereka yang masih menunggu harga emas jatuh baru nak mula menyimpan & menambahkan kekayaan melalui emas boleh terus menunggu tetapi yang pasti harga emas tetap akan terus naik (mahal). Apakata anda buat tindakan sekarang & tunggu beberapa bulan lagi….. harga emas akan TERUS meningkat…. & anda boleh nampak keuntungannya.
Adalah lebih berbaloi menunggu sambil menambahkan wang daripada menunggu harga emas jatuh tetapi langsung tidak mendatangkan hasil!

Ingin jadi pengedar Public Gold & mula berniaga emas (sekurang-kurangnya kita boleh jadi pembekal emas fizikal kepada ahli keluarga kita)?

Berbaloi-baloi……

Dapatkan borang agen di sebelah atau hubungi 012-3399034