Monthly Archives: June 2013

Jom membeli emas Public Gold sekarang!

Tahukah anda, harga emas sekarang sangat berbaloi untuk memilikinya sebagai simpanan ataupun barangan kemas untuk perhiasan?

Namun, tahukah anda, kebanyakan kedai emas terkemuka menjual emas 999.9 pada harga RM165 segram dan RM155 segram untuk barang kemas 916?

Public Gold menjual emas 999.9 hanya pada harga ±RM138 segram dan ±RM131 segram untuk emas 916.

Anda jimat sehingga >RM20 segram!

Cepat rebutlah peluang ini sekarang kerana peluang membeli emas pada harga emas rendah ini tidak akan bertahan lama.

p.s: Kami juga menawarkan anda kemudahan pembelian emas secara ansuran melalui kredit card.  Jadi, rebutlah peluang membeli emas sekarang!

Hubungi : 012-3399034

goldproducts

Peluang terbaik untuk anda membeli emas adalah sekarang!

Tahukah anda, peluang terbaik untuk anda membeli emas adalah sekarang!

Harga emas di pasaran dunia telah jatuh 23% sejak bulan Januari 2013. 

Ini membolehkan anda membeli emas pada harga yang jauh lebih rendah.

Inilah masa terbaik untuk anda untuk membeli emas sebagai simpanan ataupun anda boleh membeli barangan kemas untuk perhiasan diri.

Namun, tahukah anda, kebanyakan kedai emas terkemuka menjual emas 999.9 pada harga RM165 segram dan RM155 segram untuk barang kemas 916?

Public Gold menjual emas 999.9 hanya pada harga ±RM140 segram dan ±RM133 segram untuk emas 916.


Anda jimat sehingga >RM20 segram!

Mengapa bayar lebih di kedai emas sedangkan anda boleh mendapat emas pada harga yang lebih murah di Public Gold?

Cepat rebutlah peluang ini sekarang kerana peluang membeli emas pada harga emas rendah ini tidak akan bertahan lama.

p.s: Kami juga menawarkan anda kemudahan pembelian emas secara ansuran  melalui kredit card.
Jadi, rebutlah peluang membeli emas sekarang!

p.p.s: Kami juga menawarkan kemudahan menyimpan emas dan perak anda di dalam peti simpanan selamat Public Safe pada kos yang sangat minima (Allocated Gold Storage Service). 

Anda tidak perlu memikirkan tempat simpanan terbaik untuk emas @ perak anda!

Hubungi kami di talian +612-339 9034 atau layari www.publicgoldbar.com 

Ambillah tindakan bijak untuk membeli emas sekarang!

Apakah Ciri-Ciri Pelaburan Yang Sesuai Untuk Membina Kekayaan?

Jikalau kita berbicara mengenai peluang-peluang pelaburan yang bersepah-sepah ada di luar sana, tentunya terdapat beberapa persoalan yang bermain-main difikiran anda.

Anda pun sudah mula sedar, untuk terus membina kekayaan dan gandakan wang anda menjadi lebih banyak, anda perlu melaburkannya.

Jikalau hanya mengharapkan wang gaji bulanan daripada pekerjaan tetap anda sahaja semata-mata, memang jangan haraplah anda mampu jadi kaya dan hidup senang dikemudian hari.

Kalau diberi peluang untuk melaburkan wang anda, pastinya perkara-perkara berikut menjadi kriteria utama atau ciri-ciri pilihan anda:

Pelaburan yang mampu memberi pulangan keuntungan tahunan melebihi 15-20% jauh lebih baik daripada ASB, Simpanan Tetap (FD), unit trust, mutual fund atau takaful.
Risikonya adalah yang PALING rendah untuk mengalami kerugian. Dalam bahasa mudahnya, duit yang anda labur tu tak ‘hangus’ begitu sahaja. Anda inginkan pelaburan yang PALING selamat.
Pelaburan yang tak perlu anda nak bersusah-payah tengok graf depan PC siang-malam-pagi-petang. Contoh di sini adalah seperti pelaburan di pasaran saham atau FOREX. Risiko untuk anda hilang duit memang tinggi kalau tak sentiasa pantau pergerakan graf!
Mempunyai tahap ‘kecairan’ yang tinggi. Maksud kecairan ialah keboleh-upayaan untuk pelaburan anda itu ditukarkan semula kepada wang tunai pada bila-bila masa.
Mana tahu tiba-tiba anda memerlukan wang tunai dalam keadaan yang terdesak.
Pelaburan yang kalis inflasi. Wang yang anda laburkan itu tidak mengalami susut nilai dari segi matawang. Tak kira walaupun nilai matawang jatuh akibat inflasi, pelaburan anda masih kekal nilainya. Malah bertambah-tambah nilai pulangannya.
Tak perlukan modal besar berpuluh-puluh ribu RM seperti pelaburan hartanah. Belum masuk lagi soal urusan prosedur jual-beli, urusan dokumen, serta upah lawyer untuk pemilikan hartanah tersebut. Makan masa berbulan-bulan baru settle.

Jenis pelaburan yang boleh membuatkan anda berasa bangga apabila bercakap mengenainya bersama-sama rakan, ahli keluarga dan sanak-saudara anda.

Bukan seperti kalau anda join MLM atau Insurans. Memang CONFIRM saya gerenti, anda pun macam ‘malu-malu kucing’ untuk nak bagitahu yang anda sedang jalankan perniagaan tersebut.

sumber ilmu : http://www.pelaburanemas.com/

Rahsia pelaburan emas : Susutnya Nilai Tunai Setiap Tahun Berbanding Emas

Saya pasti anda semua sedar bahawa jika kita bandingkan tempoh 10 tahun yang lepas dan masa kini sangat berbeza dari segi kemampuan membeli. 

Dahulu, dengan RM200 troli pasaraya itu akan penuh setiap kali kita pergi berbelanja pada hujung bulan. Kini, RM200 tidak lagi dapat kita belanjakan untuk mendapat barang yang sama banyak. Mengapa?

Pelbagai fakta kita cuba kaitkan seperti, kos buruh meningkat, kos bahan mentah meningkat, kos pembuatan meningkat dan sebagainya. Sebenarnya, perkataan yang paling tepat untuk menjelaskan semua ini adalah INFLASI.

Inflasi menyebabkan kuasa beli kita terhadap tunai yang kita miliki berkurangan dari masa ke semasa. Inflasi menyebabkan kita terpaksa menambah tunai kita lebih banyak lagi untuk sesuatu barang yang sama tahun demi tahun.

Jadi, sekiranya anda menyimpan wang di dalam bank selama 1 tahun dan mendapat pulangan katakan 8% setahun, jangan terlalu gembira. Ini kerana itu merupakan pendapatan kasar anda. Dapatkan laporan kadar inflasi negara dahulu untuk tahun tersebut, barulah anda tolakkan dengan apa yang anda terima.

Ini berbeza sama sekali jika dibandingkan dengan menyimpan emas. Emas bersifat pengekal nilai dan tidak akan mengurangkan kuasa beli anda berdasarkan apa yang anda simpan. 

Saya berharap posting ini dapat memberi gambaran kepada anda tentang sifat emas yang mengekalkan nilai & juga memberi kefahaman bahawa simpanan tunai perlu mendapat pulangan yang tinggi kerana anda belum menolak nilai susutnya kuasa beli yang berlaku.

sumber ilmu  :  http://www.hargaemas.com.my